Wie ben ik?

Hoi, ik ben Marion van Zuuk en ik ben voor de zomervakantie afgestudeerd als kindertherapeut. Ik woon samen met mijn man, 2 kinderen en onze hond in Genemuiden. Ik werk ondertussen al 14 jaar bij Kinderopvang Ienieminie, wat ik met veel plezier doe. Vanaf het begin af aan hebben kinderen met speciaal gedrag mij geïnteresseerd.  Daarom ben ik in 2021 begonnen aan de post HBO opleiding “Erkend kindertherapeut”.

Integratieve kindertherapie

Bij integratieve kindertherapie staat uw kind centraal. Kindertherapie is een vorm van hulpverlening voor kinderen die niet goed in hun vel zitten. Hierbij kunt u denken aan emotionele problemen, sociale problemen of gedragsproblemen. Voorbeelden hiervan zijn angsten, agressie, hyperactief gedrag, onverklaarbare buikpijn/ hoofdpijn of problemen in het maken of onderhouden van sociale contacten.

Bij kindertherapie wordt geen diagnose gesteld, dit wordt gedaan door een orthopedagoog. Wel kan ik uw kind leren omgaan met een eventuele bestaande diagnose.

Opleiding

In mijn opleiding heb ik geleerd hoe ik mij kan verdiepen in de belevingswereld van het kind. Hiervoor gebruik ik verschillende hulpmiddelen zoals knuffels, (therapeutische) spelletjes, tekenmateriaal of soms meegebracht materiaal van het kind zelf. Door middel van spel bied ik de kinderen een veilige plek waarin ze zichzelf kunnen zijn. Door te spelen kan het kind zich vrij uiten, hierdoor zullen ze al spelenderwijs hun verhaal aan mij vertellen. Ik ga er van uit dat het kind zelf (onbewust) weet wat er aan de hand is en samen zullen we zoeken naar een oplossing voor zijn of haar probleem.

Hoeveel sessies?

Kindertherapie bestaat uit langdurige hulp (meestal 10-15 sessies). Ouders zijn bij deze sessies normaal niet aanwezig. U ontvangt na elke sessie via de mail een korte terugkoppeling en u wordt regelmatig via een aparte afspraak met mij op de hoogte gehouden. Wel zie ik ouders (en eventuele leerkrachten) als co-therapeut. Samen kijken we naar wat uw kind nodig heeft om zich weer ontspannen en vrolijk te voelen.

Waarom Ienieminie?

Wij hebben op Ienieminie besloten dat we een pilot van één jaar gaan draaien om te kijken hoe kindertherapie zich ontwikkeld op Ienieminie. Dit houdt in dat u en uw kind gratis gebruik kunnen maken van mijn diensten. Op vrijdagochtend voer ik mijn taken uit als kindertherapeut.

Wellicht heeft u naar aanleiding van dit verhaal vragen of twijfelt u of u uw kind hiervoor zal aanmelden. Laat het even weten, dan kunnen we samen kijken wat passend is in jullie situatie.

Vriendelijke groet,

Marion van Zuuk

marion@ienieminie.com

Locatie Groenendael

Groenendael 233 H

8271 EM IJsselmuiden

Tel: 038-3033937

Locatie Paalkamp

Paalkamp 2

8271 LG IJsselmuiden

Tel: 038-3033031

Locatie Maarlenhof

Schepenenstraat 104

8271 VK IJsselmuiden

Tel: 038-3334875

Locatie Hoofdkantoor

Burgemeester van Engelenweg 72

8271 AT Ijsselmuiden

Tel: 038-3032133

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

07:00 uur tot 18:00 uur

Klik hier voor meer informatie